More projects

Bucketlist: it-bag editie

[unex_ce_button id="content_5qt00txq9,column_content_e7amjk23p" button_text_color="#9b8f75" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffeee4" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#9b8f75" button_border_hover_color="#ffffff" button_link="#infographic" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]NAAR DE INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_5qt00txq9,column_content_ids5ojmu6" button_text_color="#9b8f75" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffeee4" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#9b8f75" button_border_hover_color="#ffffff" button_link="#images" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]NAAR DE LOSSE BEELDEN[/ce_button]

Deze 30 designer tassen wil jij hebben

Van de Birkin tot de Rocco en van de Selma tot de 2.55. Ons hart gaat er sneller van kloppen. En zeg nou zelf, welke vrouw droomt niet van het hebben van een of meerdere designer tassen. Er is zelfs een speciale dag om ons favoriete mode accessoire in het zonnetje te zetten - Dag van de Handtas - en wel op 10 oktober. Dus speciaal voor de Dag van de Handtas, selecteerde we bij Stylight 30 iconische handtassen (om bij weg te dromen, in te investeren etc.).

Een it-bag is de manier bij uitstek om elke outfit te boosten. En het maakt een geweldig erfstuk (denk: legitieme reden voor aankoop) voor je (klein) dochter of nichtje.

[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_ggl0877et" button_text_color="#feeee4" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#9b8f75" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/05/30-iconische-handtassen-Stylight-1.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_0uxbkwh1p,column_content_b9pnk5oxy" button_text_color="#feeee4" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#9b8f75" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffffff" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/05/30-iconische-designer-tassen-losse-beelden-Stylight.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD SLIDES[/ce_button]

En zeg nou zelf, als kleren de man maken, dan maakt de (een) (designer) tas de vrouw. Dus kijk, zwijmel, droom of kwijl met ons mee bij deze 30 iconische handtassen!

De klassiekers: van de Speedy tot de Pliage

Elk modeseizoen is het weer afwachten welke handtas tot it-bag van het seizoen wordt gekroond. En die willen we dan natuurlijk hebben. Maar er zijn ook een aantal designer tassen die als klassieker gelden (lees: waar we over dromen), zoals de Speedy van Louis Vuitton uit 1932. In de jaren 90 nam Marc Jacobs de tas onder handen, en met succes. De tas geldt sindsdien als het instapmodel voor fashionistas.

Dan is er de Chanel 2.55, vernoemd naar de geboortedatum van dit populaire tasje met flap. In de jaren 20 bedacht Coco dat een hengsel aan haar handtas handig zou zijn. Karl Lagerfeld voegde in de jaren 80 de dubbele C’s en het gevlochten leer aan het hengsel toe. Elk jaar komt er een nieuwe versie uit en stijgt de prijs met 8-12%. Alexa Chung en Diana Kruger zijn groot fan en volgen daarmee in de voetsporen van Grace Kelly en Audrey Hepburn.

Ook de Baguette van het Italiaanse Fendi uit 2007 is er zo’n eentje. In het eerste jaar werden er 100.000 exemplaren verkocht, aldus Vogue. De tas werd wereldberoemd en gewild toen SJP als Carrie in Sex in the City werd beroofd van ‘haar’ baguette en de iconische woorden ‘Hey that’s a baguette!’ uitriep. Dan is er ook nog de in ons land populaire Selma van Michael Kors.

Andere meer betaalbare opties zijn onder andere de Pliage van Longchamp (1994) en de Cabas van Vanessa Bruno uit 1998. De canvas tas met glitters en glimmers alsmede de kleurrijke nylon canvas die handig opgevouwen kan worden (geïnspireerd op de Japanse kunst van origami) bungelen aan de arm van menig Parisienne. En doen daarmee niet onder voor de duurdere exemplaren op onze wishlist.

 

Click on the image to see similar products

Het Franse luxemerk Hermès is volgens velen de uitvinder van de it-bag. Robert Dumas creëerde in 1930 een prachtige tas (18+ manuren). In 1956 werd Grace Kelly gefotografeerd terwijl ze de tas in kwestie voor haar buik hield om zo haar bollende zwangerschapsbuikje te verbergen. Dat bracht het merk geen windeieren; sinds 1977 draagt de tas - de Kelly bag - officieel haar naam. Anno 2016 is deze klassieker nog altijd populair, onder andere Kim Kardashian is groot fan. In 2014 kreeg ze van manlief Kayne zelfs een leren exemplaar versierd met tekeningen van dochter North West (toen 1 jaar oud).

Andere tassen die vernoemd zijn naar stijliconen:

  • Gucci’s Jackie tas werd in de jaren 50 geboren als Constance maar werd in de jaren 60 vernoemd naar Jackie Kennedy, die er veelvuldig meer werd gespot. In 2009 kwam het merk met een nieuwe versie (waar 8 manuren in zitten).
  • De Lady Dior tas, vernoemd naar prinses Diana. De tas kreeg oorspronkelijk de naam Chouchou maar kreeg een nieuwe naam in 1955 toen de first lady van Frankrijk, Bernadette Chirac, een cadeau zocht voor de Princess of Wales voor een staatsbezoek. En belde met Dior. De tas is nog altijd populair, vooral in China en Rusland.
  • Ricky bag van Ralph Lauren uit de jaren 90, vernoemd naar de vrouw van de ontwerper. Sinds 2013 heet de tas Soft Ricky maar nog altijd is deze een must-have voor de stylish, preppy Amerikaanse vrouw.

Tassen met een verleden

Click on the image to see similar products

De Tas der tassen

Het hoogst haalbare op het gebied van designer tassen is misschien wel de Birkin van Hermès. Dit is de tas waar het meeste over geschreven wordt, waar de langste wachtlijst voor was - goed nieuws deze is afgeschaft! - en waar verzamelaars het meeste voor betalen. Het kost twee volle dagen om er eentje te maken en de waarde van een Birkin gemiddeld 14,2% per jaar, aldus Baghunter.

Het verhaal van deze tas der tassen begint in 1981 als Jean-Louis Dumas naast de Britse actrice en zangeres Jane Birkin zit in het vliegtuig. Zij vertelt hem dat ze geen geschikte weekendtas kan vinden (ze heeft dan overigens een Kelly tas bij haar) en maakt een sketch van haar ideale reistas op een kotszakje. Drie jaar later is daar de Birkin bag. Jane ontvangt nog altijd de royalties voor het gebruik van haar naam.

In april werd de duurste tweedehands tas ooit verkocht  - je raadt het al een Birkin -  voor maar liefst $2.980.000. Een rode van krokodillenleer uit 2008 met wit gouden (18-karaats) en diamanten details.

Click on the image to see similar products

Sinds 2000 gaan we helemaal los als het om designer tassen gaan. Een van de eerste modellen van het nieuwe millenium was Balenciaga’s City bag. Deze werd gespot aan de arm van Kate Moss, Sienna Miller… De klassieke Yves Saint Laurent met YSL logo werd immens populair nadat de Cassandre een make-over kreeg.  Het iconische logo werd in 1961 ontworpen door Adolphe Mouron Cassandre en schittert op alle Monogramme tassen. Onze favoriet? De zwarte met gouden logo en kwastje.

In 2003 kwam Mulberry met de Bayswater vernoemd naar een upcoming buurt in Londen. Al snel werd het een bestseller. Daarna kwam de PS1 van Proenza Schouler, gelanceerd als de "anti it-bag" maar wel degelijk een it-bag. In 2009 kwam de Celine Luggage tote  De tas was niet direct een hit. Nadat we de onder andere Nicky Hilton, Rihanna, Kim Kardashian en Leighton Meester met een (uitvergroot) exemplaar spotten, ging het snel. Later dat jaar kwam Alexander Wang met de Rocco en Stella Mc Cartney met de Falabella, nog altijd een van de best verkopende items van Stella. Overigens, wie fan is van de Rocco, we geven er eentje weg!

Vorig jaar was er tenslotte een run op de Dionysus van Gucci.
 

In de ban van it-bags

Click on the image to see similar products

Bij welke it-bag droom jij weg?