More projects

Lipst(r)icks

De Ultieme Lipstick Guide

Lipst(r)icks: tricks van een make-upartiest om je te wagen aan lippenstift 

Bijna iedere vrouw heeft wel een of meerdere lippenstiften in haar handtas zitten. Van nude tot rood. Nu zijn we ervan overtuigd dat jullie al perfect overweg kunnen met een lipstick, maar hoe breng je je lipmake-up to the next level?

Hoe en wanneer je deze precies aanbrengt hebben we vereeuwigd in een lipstick guide. Om je goed advies te kunnen geven praatten we met Melanie Hoppe, make-upartist met ondermeer met klanten als Vogue Germany, Glamour en InStyle. Van kleur tot textuur en trends: met onze guide breng je in vier eenvoudige stappen de perfecte lipstick op een perfecte manier aan!

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffc8bc" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffc8bc" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2017/07/Voor-International-Lipstick-Day-maakte-Stylight-een-lipstick-guide.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Ontdek jouw tint

Er is veel keuze wat betreft de tint van je lipstick. Ga je voor een klassieke rood, een discreet nude of een felroze tint? Begin bij je huidtint. Welke ondertoon heeft jouw huid? Combineer dit met het event dat je gaat bezoeken et voilà! Wij raden rood aan voor een avondje stappen en roze voor een dagje shoppen. Ga je op een date of een hapje eten met vriendinnen? Dan raden we een minder opvallende kleur aan. 

Kies de textuur

Waar onze moeders alleen een lipstick hadden kunnen wij tegenwoordig kiezen uit vele soorten lipproducten. Van crème en matte lipsticks, tot liquid listicks, lip crayons en lip stains. Elk product heeft zijn voor- en nadelen. Zowel de crème lipstick als de lip crayon zijn bijvoorbeeld hydraterend en voedend voor de lippen, maar de crème lipstick loopt daarentegen snel uit en de lip crayon is daardoor minder gepigmenteerd. De matte lipstick is daarentegen langhoudend maar voedt de lippen weer niet, wat voor droge lippen kan zorgen. Liquid lipsticks staan bekend om hun intense (gepigmenteerde) kleuren, maar zijn dan weer lastig aan te brengen. En de lip stain is beroemd vanwege de niet afgevende en longlasting textuur, maar heeft weer geen verzoring. 

Het aanbrengen

Wanneer je de kleur en textuur hebt bepaald, is het tijd voor het aanbrengen. We vroegen Melanie Hoppe (make-upartist voor o.a. Vogue Germany, Glamour, Instyle en Stylight) hoe we dit het beste kunnen doen. Haar ultieme tip: scrub je lip van te voren met een beetje honing op je tandenborstel. Ga lichtjes over je lippen heen voor een flawless basis. Voorafgaand aan de lipstick raadt ze aan om je lippen egaal te maken (het zogenaamde 'blanke canvas') met een lip primer, transparante poeder of foundation en om de randen van je lippen te omlijnen met een lippotlood voor duidelijke contouren. Tot slot tipt ze om de lipstick niet rechtstreeks aan te brengen, maar met je vingertoppen voor een super natuurlijk resultaat. 

Volg de trends

Ook vroegen we Melanie welke trends er hot zijn voor deze zomer. Ze vertelde ons dat er verschillende trendkleuren zijn: van roze- en aardetinten tot abrikoostinten. Wat finish betreft ziet ze de volgende trends: een glanzende, matte of ombre finish. Wist je dat je een crème lipstick eenvoudig een matte finish geeft door er babypoeder op te deppen? En een ombre effect krijg je door de lipstick alleen in het midden van je lippen aan te brengen en met je vingertoppen naar buiten te brengen. 

[unex_ce_button id="content_fqx6hxfjg,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffc8bc" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#ffc8bc" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2017/07/Stylight-Lipstick-Guide.zip" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD GUIDE[/ce_button]

Welke lipstick is jouw favoriet? Happy International Lipstick Day!