More projects

Turn back time

Jarige Cher in 18 looks

Throwback style: 70-jarige Cher in 18 looks

Op 20 mei blaast Cher 70 kaarsjes uit. Als er iemand is die alles heeft geprobeerd om de tijd stil (terug?) te zetten, dan is zij het wel. De zangeres met lage stem haat het om ouder te worden. Ze staat al sinds haar tienerjaren in de spotlight; de laatste jaren vooral door gesleutel aan haar lichaam en de warme vriendschap met Lady Gaga. We zouden haast vergeten dat Cherilyn Sarkasian LaPiere vanaf de jaren 60 een waar stijlicoon was. Dankzij haar uitgesproken stijl wist ze menig voorpagina te halen en was ze in 1971 de eerste vrouw die haar navel liet zien op de Amerikaanse televisie. 

Dat ze nog altijd een stijlicoon is - zij het iets ouder - bewees ze door vorig jaar in de campagne van Marc Jacobs te schitteren en zijn date bij het Met Ball te zijn. Bij datzelfde feestje verschenen Beyoncé en Kim Kardashian in een doorschijnende jurk, á la Cher bij het Met Gala in 1974.

Om Cher’s 70e verjaardag te vieren en voor een laatste keer de tijd terug te zetten verzamelden we bij Stylight haar 18 beste looks.

[unex_ce_button id="content_9t0h0npwy,column_content_dn4pz2tuf" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#8057c1" button_border_hover_color="#8057c1" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/05/70e-verjaardag-Cher-haar-18-beste-looks-bewegende-beelden-Stylight.gif" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD GIF[/ce_button]

Flamboyante outfits en haardracht

Met de release van I got you babe in 1965, het nummer dat ze vertolkte samen met toen grote liefde Sonny, kwam haar carrière echte van de grond. Ze droeg mini rokken, bloemenprints en flamboyante accessoires. Haar pony combineerde ze met kleurrijke oogschaduw en een vette zwarte eyeliner. Samen met Sonny wist ze - in matching outfits - de hippie stijl populair te maken bij een breed publiek. In november 1969 stond ze voor het eerst in de Amerikaanse Vogue. In de jaren 70 zou ze maar liefst vijf keer de cover van het magazine sieren. 

Haar meer extravagante outfits - denk veren, glitters en doorschijnende stofjes - heeft ze te danken aan de Amerikaanse ontwerper Bob Mackie. Vanaf 1972 werkte ze met hem samen en was Bob verantwoordelijk voor haar outfits tot 2013. Waaronder de flamboyante jurken en hoofddeksels die ze naar de Academy Awards droeg (in 1986, 1988 en 1998) tot de outfits die ze droeg in de Sonny & Cher Show (van Cleopatra tot Queen Elizabeth I). Bob staat nog altijd bekend om zijn over the top looks maar de jurk die ze droeg in 1986 bij de Academy Awards ging zelfs voor hem een beetje ver. De jurk zou te veel afleiden van Dom Ameche aan wie ze een award zou overhandigen. Het kon Cher niet deren (het was al een tijdje geleden dat ze een mooie jurk had gedragen) en het is nog altijd een van haar meest bekende looks. In 1999 eerde de CDFA haar met een speciale award, voor haar invloed op mode. 

 

Cher de zangeres

In 2015 vierde Cher haar 50 jarige succes in de hitlijsten. Vier jaar eerder, in 2011 breekt ze een nieuw record toen haar single You Haven't Seen the Last of Me op nummer een binnenkwam. Zij was de eerste artiest met een nummer 1-hit in elk van de laatste zes decennia.

De zangeres ontwikkelde haar popliedjes gedurende die zes decennia en ging mee met haar tijd: van flower power I Got You Babe en The Beat Goes On tot disco koningin in de jaren 70. In de jaren 80 koos ze voor rock ballads, in 1998 gaat ze voor dance met haar all time hit Believe. Al met al heeft ze 26 nummers op haar naam staan. In 2003 mag ze een Emmy in ontvangst nemen voor haar Farewell tour. Ze is dan op haar 53e ook de oudste zangeres die een nummer 1-hit scoort.

De actrice en stijlicoon

In de jaren 70 zijn Cher en manlief Sonny een ware sensatie op TV. Cher bewijst over een uitstekend gevoel voor humor en acteertalent te beschikken. In de jaren 80 wordt dat nog duidelijker: zo ontvangt ze (met geblondeerd punk kapsel en oorbellen tot op haar schouders) in 1985 een Prix d'interprétation féminine in Cannes voor haar rol in Mask. Een jaar later verschijnt ze bij de Academy Awards in een opzichtige showgirl creatie van Bob. Als antwoord op de roddels dat ze nooit een Oscar kan winnen door haar extravagante outfits. Datzelfde jaar ontvangt ze een Golden Globe voor Silkwood en in 1988 wint ze eindelijk een Oscar voor beste actrice dankzij haar rol in Moonstruck. In die laatste film draagt ze het haar in een volumineuze krullenbos, vergelijkbaar met de look uit de videoclip van If I could turn back time uit 1989. Een jaar later speelt ze in Mermaids met Winona Ryder en interessante hoofdtooi en scoort ze een hit met de single The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss). In 2010 speelt ze met Christina Aguilera in Burlesque. En in 2013 komt haar laatste album Closer To The Truth uit.

Gelukkig wordt Cher, al dan niet met de hulp van plastische chirurgie, personal trainers en diëten, niet (nooit) oud. Daarnaast zoals ze vorig jaar op Twitter liet weten 'Ik kan zingen, ik ben grappig, ik heb een geweldige lach en ik zie er goed uit in een jurk'.  Wij geven haar geen ongelijk. Sterker nog, ze bewijst zo dat de Amerikaanse journalist die ooit de wijze woorden sprak ‘na een atoomoorlog zijn er nog altijd kakkerlakken - en Cher’, gelijk had. Happy birthday, Cher!

[unex_ce_button id="content_4h6g3akg2,column_content_ufi4lsh98" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#8057c1" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/05/Cher-wordt-70-haar-18-beste-looks-en-kapsels-Stylight.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Wat is jouw favoriete Cher look?