More projects

Wie volgt Raf Simons op bij Dior? 5 mogelijke opvolgers en 'hun' creaties voor Dior

6 mogelijke opvolgers en 'hun' creaties voor Dior

 

Minder dan een week geleden verraste landgenoot Raf Simons de modewereld met breaking news: na slechts 3,5 jaar bij Dior, liet hij weten het modehuis te verlaten. Zijn vertrek komt totaal onverwacht: hij ontving lovende reacties voor zijn verfrissende collecties, denk bijvoorbeeld aan zijn versie van pumps met riempjes, waarbij hij pumps en sneakers op verrassende wijze combineerde. En ook de verkoopcijfers waren bijzonder goed...

De functie van creatief directeur bij het legendarische modehuis is gewild en het grote speculeren is gestart: wie gaat Raf opvolgen? Verschillende namen - waaronder die van Alber Elbaz die slechts 6 dagen na het nieuws aankondigde Lanvin te verlaten - worden genoemd maar geen enkele is nog bevestigd. Bij Stylight stelden we eerder al een lijstje met 5 mogelijke opvolgers samen en beelden we ons in hoe zij hun signatuur op iconische Dior items zouden achterlaten...  Alber Elbaz ontbreekt uiteraard niet in ons lijstje. Ben jij benieuwd naar welk item hem en de andere vijf inspireerde en 'hun' creaties? Bekijk ze hieronder!

  • Stylight kandidaten vacature Dior vertrek Raf Simons
  • Stylight J adore parfum met Daisy dop
  • Stylight Lady Dior tas met Celine Trapeze zijflappen
  • Stylight AW15 pumps Dior in cellofaan door Loewe
  • Stylight bar tas Dior met Givenchy Madonna print
  • Stylight Jennifer Lawrence Oscars jurk met Christopher Kane design
  • Stylight flacon Miss Dior met bow tie door Alber Elbaz
[unex_ce_button id="content_jr3qsson9" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2015/10/Dior-creaties-zes-opvolgers-Raf-Simons.zip" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD SLIDESHOW[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_3snsntigr" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2015/10/Creaties-vijf-opvolgers-Raf-bij-Dior.png" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Zes dagen nadat Raf Simons zijn vertrek bij Dior bekendmaakte, kwam er een tweede 'shock' om te verwerken voor de modewereld. Na 14 jaar trouwe dienst - en lovende reacties - kondigde Alber Elbaz aan Lanvin te verlaten. Voor het modehuis ontwierp hij succesvolle collecties - en won hij verschillende prijzen - met altijd een stralende rol voor de 'bow tie'. Ook in de collectie die hij in 2012 voor H&M ontwierp ontbrak dit door hem zo geliefde accessoire niet. Wij zien al helemaal voor ons hoe de 'bow tie' de flacon van het immer populaire 'Miss Dior' parfum - uit 1947 - siert en het bekende strikje van het legendarische parfum vervangt.

De Amerikaanse designer is geen onbekende binnen het LVMH emporium: hij werkte maar liefst 16 jaar voor Louis Vuitton. In 2013 nam hij afscheid van het legendarische modehuis om zich geheel op zijn eigen label te richten. Dat was geen slechte zet: vooral de accessoires zijn in trek, waaronder de tassen, iPad- en telefoonhoesjes voor dames. Zijn eerste collectie voor dit label ontwierp hij overigens al in 1986. Marc is een ware mode pionier, weet altijd te verrassen en werkte veelvuldig samen met andere artistieke talenten. Denk bijvoorbeeld aan de met grafitti bedrukte LV tassen uit 2001, een samenwerking met Stephan Sprous. Ook ontketende hij een ware revolutie in de parfumindustrie met de lancering van het 'Daisy' parfum met het witte viooltje dat de flacon versiert.
Voor 'zijn' creatie voor Dior werden we geïnspireerd door de tv-campagne voor het iconische 'J'adore' parfum uit 2014 met in de hoofdrol actrice Charlize Theron. Wat als Marc Jacobs een onverwacht en vrolijk element toevoegde aan de elegante flacon, en wel de bekende 'Daisy' bloem?

Phoebe Philo (Céline)

De Britse ontwerpster werd geboren in Parijs maar woont alweer vele jaren in Londen. Sinds 2008 werkt ze als creatief directeur bij het Franse Céline. Daarvoor werkte ze bij Chloé, als assistent van Stella McCarthy. Sinds het aantreden van Phoebe gaat het goed met het Franse luxelabel; zij zette Céline weer op de kaart met haar minimalistische en eigentijdse ongetogen chic. Vooral de tassen van haar hand gaan als warme broodjes... Wat als Phoebe de klassieke Lady Dior handtas - een van de meest gewilde items van het modehuis - een hedendaagse en uiteraard minimalistische update zou geven? De Lady Dior tas gemixt en gematched met de eveneens iconische Trapeze tas van Céline.
 

Jonathan William Anderson (Loewe & J.W. Anderson)

Since 2013 is Jonathan Anderson als creatief directeur verbonden aan het Spaanse luxemerk Loewe. Daarvoor ontwierp hij ondermeer voor Versus en ging hij twee grote samenwerkingen aan met Topshop. Ondanks zijn jonge leeftijd - hij is nog maar 30 - wordt hij geprezen om zijn originaliteit. Bij zijn laatste show eerder deze maand in Parijs werden modellen op de catwalk gespot gewikkeld in cellofaan.
Dior verraste ons in het verleden ook al met het gebruik van 'moderne' materialen. Wie herinnert zich niet de kleurrijke laarzen gemaakt van PVC uit de SS15 collectie? Wij beelden ons in hoe Jonathan de nu al legendarische Dior pump uit de AW15 collectie een touch up geeft. Het resultaat? De vrouwelijke Dior pump met verleidelijke vormen in een transparante uitvoering.

Riccardo Tisci (Givenchy)

De Italiaanse ontwerper is als creatief directeur sinds 2005 verbonden aan het Franse Givenchy. Het was Riccardo die het merk nieuw leven inblies met zijn unieke visie en designs. Hij introduceerde herkenbare religieuze - en obscure - symbolen. En was hij zichtbaar groot fan van kanten jurken en tops. In 2014 trouwde Kim Kardashian in een kanten exemplaar van zijn hand. Eén van zijn meest opvallende ideeën? Donatella Versace in de campagne van zijn @Givenchy by Riccardo Tisci AW15 collectie! 
De Bar bag van Dior is herkenbaar door het simpele design en de strakke lijnen. Het is dé klassieke minimalistische tas bij uitstek en kent vele beroemde fans waaronder Nicole Kidman en Amal Clooney. Wij zien al helemaal voor ons hoe Riccardo deze klassieker versierd met een Madonna print uit zijn 2013 collectie.

Christopher Kane

De Schotse maar British-based designer startte zijn eigen label in 2006 en ontworp onder andere de outfits van Kylie Minogue voor de videoclip van '2 Hearts'. De ontwerpen van de mysterieuze designer lijken altijd gecodeerd: hij maakt veelvuldig gebruik van symbolen en tekens.
Wat als Christopher Kane een bekende Dior creatie zou voorzien van één van zijn prints en wel de kleurrijke uit zijn AW15/16 collectie? Een print die we al vaker terugzagen bij FKA Twigs en Alexa Chung maar nog niet eerder op een elegante avondjurk... Wij kozen voor Christopher actrice Jennifer Lawrence - een groot fan van Dior - als muse en dé jurk die zij droeg naar de Oscars in 2013 als inspiratie.

Welke creatie is jouw favoriet? En wie gaat Raf Simons opvolgen?