More projects

The Kimye Kompass

Raad de naam van het zoontje van Kim en Kayne

De blauwgekleurde suikerbonen zijn al besteld want volgende maand wordt eindelijk het zoontje van Kim Kardashian en Kayne West geboren. De groeiende buik, Cheetos-cravings, de naakte selfies... er is genoeg te doen rondom de zwangerschap van Kim. Ellen DeGeneres stelde eerder al de vraag die ons allen bezighoudt: hoe gaat het zoontje heten? Kiezen ouders Kim en Kayne wederom voor een windrichting of gaan ze op de meer traditionele tour? Wij bij Stylight hebben zo onze gedachten en stelden een lijstje van 12 mogelijke babynamen samen. Met de speciale Kimye Kompass kun jij ook een poging wagen! Deel jouw keuze of suggestie met gebruik van de hashtag #KimYeKompass.

[unex_ce_button id="column_content_zr30mpb26" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#kompass" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]RAAD DE BABYNAAM[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_l91iqou36" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#008799" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#infographic" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]NAAR DE INFOGRAPHIC[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_j1uhtad8l" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="#information" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]MEER INFORMATIE[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_skbmeywjm" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2015/10/Code-om-Kimye-Kompas-te-embedden.odt" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD DE IFRAME[/ce_button]
[unex_ce_button id="column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#29ceb6" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2015/10/Raad-de-naam-van-Kimye-baby-nummer-twee-met-Stylight-kompas.png" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

De 12 mogelijke babynamen toegelicht

Familienamen

Familie komt op nummer één voor het powerkoppel. Dankzij de populaire realityshow ‘Keep Up with the Kardashian’ hebben de Kardashians een heus imperium gecreëerd, waar ook North en straks haar kleine broertje onderdeel van uitmaken. Hieronder onze ‘familie’ favorieten:

 Robert: 

 • Volgens TMZ neigt het paar naar een meer traditionele naam voor hun tweede kindje.

 • Kims broer heet ook Robert.

 • Het is tevens de naam van Kims vader. Hij overleed in 2003 aan slokdarmkanker.

 • Kim was nog maar 23 jaar oud toen haar vader overleed. Dit was voordat zij een beroemdheid werd met ‘Keep Up with the Kardashians’.

 • In haar woorden was hij “de beste vader ter wereld”.

 

 Omari: 

 • Kanye betekent ‘de enige’ in het Swahili dus Kayne Junior lijkt geen optie. Omari daarentegen is zijn tweede naam en betekent in het Afrikaans ‘God is de grootste’.

 • In het Hebreeuws betekent de naam ‘welbespraakt’.

Natuurelementen

Het stel is erg spiritueel: astrologie speelt een belangrijke rol in hun leven én in de keuze voor babynamen.

Winter: 

 • De baby wordt op eerste kerstdag geboren, aldus TMZ.

 • Winter West klinkt best goed.

 

Sirius: 

 • Hun eerste kindje noemen ze een ster en ‘North Star’ - de Poolster - is by far de meest bekende uit de sterrenhemel.
 • Sirius staat bekend als de stralendste ster in het heelal. In het Oudgrieks betekent Sirius of 'Σείριος' 'gloeiend’.

Windrichting

 South: 

 • In een interview met NPR liet Kim weten nooit meer voor een andere windstreek te gaan als babynaam en vooral niet ‘South’ omdat het “lager” dan ‘North’ is. "Het [North] is het hoogste punt”, aldus de Instagramkoningin.

 • ‘North’ staat voor “hoogste macht” en ‘North’ is volgens Kim het hoogste punt van Kim en Kayne samen.

 • In maart 2013 vertelde een destijds zwangere Kim Kardashian bij de ‘Today Show’ dat ze haar eerste kindje nooit ‘North’ zou noemen. Is het mogelijk dat het paar van gedachte verandert en hun zoontje ‘South’ noemt?

 

Easton: 

 • Bij de ‘Ellen DeGeneres show’ vertelde Kim dat ze dit een hele mooie naam vindt.

 • In de Bijbel vertegenwoordigt het oosten het licht van God. Het is de richting van waaruit de zon opkomt en staat symbool voor een nieuwe dag en start.

 • Kim vindt het een krachtige én originele naam.

 • In de numerologie - de leer der getallen - komt de naam Easton overeen met het cijfer twee, dat staat voor vrede en schoonheid.

Op de presidentiële tour

Bij de MTV Video Music Awards 2014 kondigde Kayne aan dat hij wilt meedoen aan de presidentsverkiezingen in 2020. Het kan dus zo maar zijn dat de rapper zich laat inspireren door een voormalig Amerikaanse president.

 Washington: 

 • George Washington was de eerste president van de VS.
   

Kennedy: 

 • Vormt de perfecte mix tussen Amerika's meest sexy president ooit en het voortzetten van een familietraditie binnen de Kardashians.

Creatieve namen

Creatief zijn ze zeker en Kim en Kanye weten ons keer op keer weer te verbazen... Hieronder twee ‘creatieve’ namen die wellicht door de ballotagecommissie komen:

 Wild Wild: 

 • Na het eerste baby getrappel twitterde Kim op 26 juni dat deze naam een potentiële kandidaat was. Helaas verwijderde ze deze tweet al redelijk snel weer van haar account.

 

Nazareth: 

 • Het is de geboorteplaats van Kayne’s redder, Jezus. Bovendien is het een historische stad in Israël en voor Kayne is het "de personificatie van spiritualiteit en heiligheid”.

Mode is passie nummer één van de twee. Kayne maakte zijn mode debuut tijdens NYFW en de aanstaande ouders zijn goede vriendjes met menig mode ontwerper. Kim is dol op Parijse mode en is erg close met Riccardo Tisci, artistic director van het in Parijs-gevestigde Givenchy.

Balmain: 

 • Kim houdt van Parijs en Parijse mode.

 • Kim en Kayne zijn brand ambassadors voor Balmain zoals te zien was in de campagne voor de SS15 herencollectie.

 • Olivier Rousteing, creative director bij Balmain, is een goede vriend van het stel en was aanwezig bij hun pre-wedding feest in Versailles.

 • Kendall en Kylie Jenner verschenen allebei in de laatste campagne van het modehuis, naast andere powerzusjes als Gigi en Bella Haddid.

 

Gap: 

 • Kayne had een bijbaantje bij Gap toen hij 15 was.

 • “Ik zou graag de Steve Jobs van Gap willen zijn” verklaarde hij in een interview met Style.com.

 • In een ander interview, met Vanity Fair, vertelde hij “een liefdesrelatie met Gap te hebben”.

Mis jij een babynaam? Laat ons weten hoe jij denkt dat Kimye baby nummer twee gaat heten!