More projects

Gevonden Voorwerpen Oktoberfest 2015

Van roelstoel tot toiletborstel

Een dekbedovertrek, WC-borstel, dameskleding en wekker... Welkom bij het Loket voor Gevonden Voorwerpen te München! Het jaarlijkse bierfeest, Oktoberfest, is weer ten einde. Bent u benieuwd welke eigendommen zatte bezoekers dit jaar zijn kwijtgeraakt? Bekijk dan de infographic! 

[unex_ce_button id="column_content_53nm1l5pj" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#008799" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0" button_border_color="#008799" button_border_radius="0" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://lovepages.wpengine.com/wp-content/uploads/2015/09/Wiesn-Lost-Found-FR.png" button_link_type="download" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Het Loket voor Gevonden Voorwerpen - wie, wat, waar?

Verloren kledingstukken - denk geruite blouses en vilten hoedjes- , mobieltjes en verschillende 'bijzondere' voorwerpen - de circa 20 medewerkers van het Loket zien van alles voorbij komen. Tijdens de 16 dagen van het Oktoberfest 2015 zijn in totaal 2.948 verloren voorwerpen gevonden. Dit jaar lieten bezoekers vooral kledingstukken achter of verloren zij hun identiteitskaart. Kunstgebitten en trouwringen zijn de klassiekers onder de gevonden voorwerpen. Het schijnt dat mannelijke bezoekers vaak hun ring afdoen en in hun broekzak stoppen om zo schaamteloos te kunnen flirten... Het verliezen van een persoonlijk eigendom kost u overigens wel een boete welke verschilt per voorwerp. Indien u meerdere eigendommen komt ophalen, betaalt u maximaal 35 euro.

Top 3 meest opvallende items

De bezoeker die zijn/haar dekbedovertrek verloor kon niet lang anoniem blijven. Het logo - van een politievakbond - was een belangrijke aanwijzing voor wie deze persoon zou kunnen zijn. Een andere feestganger liet een toiletborstel achter. Nu vraagt u zich wellicht af waarom iemand een WC-borstel zou meenemen naar Oktoberfest; wij vinden het vooral opmerkelijk dat een andere bezoeker de moeite nam deze naar het Loket voor Gevonden Voorwerpen te brengen. Mocht u interesse hebben: de kosten voor het afhalen bedragen 3 euro. Tenslotte zullen we er waarschijnlijk nooit achter komen wat de bezoeker die een elektrische luchtpomp meenam én verloor, van plan was op te pompen.

De meest bizarre verhalen

Een vrouwelijke feestvierder die haar man kwijt was, bezocht het Loket voor Gevonden Voorwerpen in de hoop hem daar terug te vinden. Het is onduidelijk waarom de man - Walter genaamd - verdween en of de twee geliefden die avond samen naar huis gingen.

Het mysterie van de achtergelaten roelstoel - waarbij de eigenaar na een ritje spoorloos verdween - bij het grote reuzenrad is inmiddels opgelost. Personeel werkzaam bij de attractie bracht de roelstoel naar het Loket voor Gevonden Voorwerpen terwijl de eigenaar nog in een gondel van het reuzenrad zat. De eigenaar - een Zwitserse vrouw - heeft de roelstoel (nog) niet opgehaald.

Ook een clownspak en nummerplaat zijn nog altijd niet opgehaald. Alle verloren eigendommen kunnen tot 1 februari 2016 worden afgehaald bij het Loket voor Gevonden Voorwerpen te München.