More projects

Fashion Monitor

Mode inspiratie: 9 series die je dit najaar wilt kijken

Met de herfst in aantocht is er naast de nieuwe collecties weinig om echt naar uit te kijken. Behalve natuurlijk het nieuwe televisieseizoen!

Uit de vele series die je kunt (binge) kijken op Netflix, HBO, FOX of elders selecteerden wij bij Stylight onze favorieten met meest memorabele mode muzes. Elk met een geheel eigen stijl: van preppy tot jaren 70, er is voor iedereen wat wils.

[unex_ce_button id="content_fnx4j0j7i,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#d9315c" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#d9315c" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#29ceb6" button_border_hover_color="#29ceb6" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/08/Tv-series-voor-mode-inspiratie-Stylight.jpg" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD GRAPHIC[/ce_button]

Mode muzes in award-winnende series

Met de Emmy Awards 2016 op 18 september wordt het beste dat televisie ons biedt in het zonnetje gezet. Series als House of Cards en American Horror Story hebben al een tal van nominaties gehad en/of awards gewonnen. Maar vergeet ook de Teen Choice Awards niet: favoriet Pretty Little Liars ging er in augustus vandoor met niet minder dan acht awards!

Om onze selectie overzichtelijk te houden maakten we tevens een grafiek waar je precies kunt zien hoe veel tijd je nodig hebt om een serie te kijken en over welke modestijl je meer kunt leren. Maar kijk uit, je zou zomaar een nieuwe serie verslaving onder de leden kunnen krijgen...

Pretty Little Liars

Het was een bittere pil maar er komt toch echt een einde aan onze favo serie. Na seizoen 7 komt er geen nieuw PLL seizoen. Alsof het nog niet erg genoeg was dat we in België  nog steeds niet het huidige seizoen kunnen bekijken op Netflix.

De muze: Het leven van Spencer, Aria, Hanna and Emily zit vol drama en downs, maar hun pretty outfits zijn altijd, pretty. Spencer Hastings is niet alleen de slimste van de vier vriendinnen, haar stijl is door de seizoenen heen geëvolueerd van over to the top preppy naar preppy cool. Zo ook haar kapsel: de poney verdween in het huidige seizoen (of heeft dat toch te maken met haar mogelijke tweelingzus?). We gaan er dus nog even vanuit dat Spencer de schietpartij overleefd...

De stijl: Spencer kiest voor een moderne interpretatie van de wel heel erg Amerikaanse preppy stijl. Van truien met dieren tot blazers en skinny jeans tot perfect gestreken overhemden (al dan niet met print, ze is dol op ze!). Qua schoeisel heeft ze geen echte voorkeur: ballerina’s, paardrijlaarzen of veterschoenen.

Waar te zien: Netflix maar de tweede helft van seizoen 7 komt pas in april volgend jaar (slik).

House of Cards

De serie heeft al 46 nominaties en vier Emmy Awards gewonnen. Dit jaar zijn zowel Kevin Spacey (Frank Underwood) als Robin Wright (als zijn vrouw Claire) genomineerd. In het vierde seizoen wordt Claire gelijkwaardiger aan manlief en dat kunnen wij alleen maar toejuichen....

De muze: Want in deze politieke thrillerserie draait het voor ons om de outfits van inmiddels First Lady Claire Underwood. Claire’s personage is zonder twijfel een van de opvallendste vrouwelijke hoofdrollen op televisie in jaren; haar outfits  - sexy, puur, niks uitbundigs of frivools - maken haar haast onsterfelijk. En aan sieraden doet ze eigenlijk niet.

De stijl: Voor Claire zijn alleen Prada, Gucci of Ralph Lauren goed genoeg. Het echte geheim achter de perfecte outfits is echter de snit. Haar kleding zit gewoon heel erg goed (en wordt speciaal voor haar gemaakt). Haar kleurenpalet? Wit, grijs en zwart. De enige kleur die ze hieraan toevoegt is rood (van de zolen van haar Louboutins).  

Waar te zien: Netflix (wanneer seizoen 5 uitkomt is nog niet duidelijk)

Scream Queens

Een grappige horroserie? Jazeker! Scream Queens is belachelijk, grappig, entertaining en fashionable. Het verhaal? Twintig jaar na een mysterieuze moord spookt het weer in het huis van een studentenvereniging.

De muze: het was moeilijk kiezen tussen de 5 (!!) Chanels van Kappa Kappa Tau, maar Chanel #3 is onze favoriet. Haar obsessie met oorwarmers doet daar niets aan af.

De stijl: de KKT dames - allemaal even schattig als gewiekst en kitscherig - dragen allemaal belachelijke dure kleding. In pastelkleuren en lopen steevast op hoge hakken, wat ze ook doen. Ook dragen ze graag bont. Inspiratiebronnen zijn (natuurlijk) Chanel en Jeremy Scott voor Moschino.

Waar te zien: FOX (het nieuwe seizoen start op 20 september)

American Horror Story

Deze Amerikaanse horrorserie heeft al 78 nominaties en 13 awards gewonnen. Elk seizoen is een miniserie op zich. Het vijfde seizoen ‘Hotel’ speelde zich af in LA en is tot nu toe onze favoriet. Lady Gaga ontving zelfs een Golden Globe voor Beste Actrice in een miniserie of televisiefilm.

De muze: Lady Gaga als de goedgeklede Elizabeth  - The Countess - natuurlijk! Privé weet Gaga ons keer op keer te verrassen en ook op de buis stelt ze niet teleur. En keert ze - thank god! - terug in het zesde seizoen.

De stijl: Elizabeth is al over de 100. Dat zou je haar niet geven maar juist door haar leeftijd kan ze inspiratie halen uit een hele eeuw met mode. En dat betekent het mixen en matchen van stijlen en decennia. Van Marie Antoinette voor Demi’s feestje tot flower power uit de jaren 70 en van een classy zwart witte combi voor een afspraak met Bernie Madoff. Al haar outfits zijn tot in de puntjes gestyled, uiteraard met prachtige sieraden en ja vaak ook een paar handschoenen (met scherpe nagels!).

Waar te zien: vanaf 14 september op FOX

Deze Amerikaanse muzikale dramaserie over hiphop imperium Empire Entertainment speelt zich af in New York. Het zijn niet alleen de muziek of de gastoptredens van Alicia Keys en Naomi Campbell die deze serie de moeite waard maken. Empire is misschien wel de meest stylish serie sinds Gossip Girl!

De muze: voor ons draait het allemaal om Cookie Lyon: de ex-vrouw van Lucious Lyon, CEO van Empire Entertainment, moeder van drie en haar over the top maar o zo geweldige outfits.

De stijl: Cookie is niet vies van een dierenprintje, metallic finish of designerlabel (Gucci, Givenchy, Versace, Moschino, Jimmy Choo…). Ze draagt graag statement jassen en zelfs als ze casual buitenkleding draagt druipt de luxe er vanaf.

Waar te zien: FOX (vanaf 21 september start seizoen drie)

Deze politieke dramaserie over voormalige White House Hoofd Communicatie Olivia Pope speelt zich af in Washington. 

De muze: Crisis manager Olivia die tevens het (al dan niet geheime) liefje van de Amerikaanse president is. Haar personage is overigens deels gebaseerd op Judy Smith, destijds de PR dame van George W. Bush.

De stijl: Olivia kiest voor zachtere kleuren en texturen dan bijvoorbeeld Claire Underwood uit House of Cards. Al haar outfits zijn de moeite waard maar haar expertise zijn tassen en jassen. Olivia heeft een jaloersmakende collectie Prada armcandy in haar kast en weet precies de juiste jas te dragen die een persoonlijke en originele touch geven aan een verder redelijk formele outfit.

Waar te zien: Vorig jaar stopte Net5 met het uitzenden van de serie maar gelukkig kun je via KIJK Olivia en co blijven volgen. Het zesde seizoen komt in 2017.

Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film van de gebroeders Coen; het tweede seizoen van deze briljante (en Emmy Award- winnende) serie speelt zich af in 1979.

De muze: Kirsten Dunst als Perry Blumquist, de plaatselijke schoonheidsspecialiste. Peggy probeert heel hard om fashionable to zijn, maar ja woont in een klein dorp. Ze leest magazines en droomt ervan om naar LA te verhuizen. Haar kleding bestelt ze via een catalogus en verandert er nog een en ander aan.

De stijl: de jaren 70! En laat dat nou ook helemaal hip zijn anno 2016. Onze favorieten zijn: haar rode baret, oversized zonnebrillen en bloesjes met strik. Ze durft ook risico’s te nemen, zoals met haar culotte broekpak waar ze laarzen onder draagt.

Waar te zien: Netflix (in 2017 start seizoen drie)

Direct na de eerste aflevering in 2012 was iedereen razend enthousiast over deze comedy over een groep vriendinnen die in New York City leven.

De muze: Hannah Horvath oftewel Lena Dunham natuurlijk. De twintiger (+) die in New York woont en het probeert te maken (of juist niet).

De stijl: Een gedurfde mengelmoes van stijlen. Anders dan SATC bijvoorbeeld draait het bij Girls niet om de outfits. De hoofdpersonages hebben een realistische kledingkast en hun kleding weerspiegelt hun moods. Hannah draagt graag jumpsuits en mini jurkjes in een kekke print. En beiden flateren regelmatig haar figuur juist niet. Maar daar draait het juist om: ze probeert wanhopig om te laten zien dat ze anders is.

Waar te zien: HBO (het zesde en tevens laatste seizoen komt in 2017 uit)

Ook als je zelf geen hacker bent, is deze Amerikaanse dramaserie over jawel hackers de moeite waard. In het eerste seizoen wilde iedereen weten wie Mr. Robot, het hoofd van hackerscollectief society was, wij waren echter in de ban van de grungy look van Carly Chaikan als Darlene Anderson.

De muze: Darlene is het jongere zusje van hoofdrolspeler Elliot, hacker en programmeur. Ze is sexy, brutaal, scheld en rookt als een ketter.

De stijl: Hackers geven niet om mode en zijn too cool for school. Darlene draagt ge-wel-di-ge jaren 90 zonnebrillen (in hartjesvorm!), luipaard printjes, legerjasjes, kniekousen, korte broeken en laarzen. Haar smoky eyes en messy curls maken de grunge look compleet.

Waar te zien: sinds zondag 28 augustus te zien op Q2

[unex_ce_button id="content_xglvtza8y,column_content_15quzvu2p" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#a00000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/09/Nieuwste-series-voor-mode-inspiratie-Kijk-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD BEELDEN DEEL 2[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_xglvtza8y,column_content_7aj9g2nte" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#a00000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/09/Nieuwste-series-voor-mode-inspiratie-Netflix-Stylight.zip" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD BEELDEN DEEL 1[/ce_button]
  • Nieuwe tv series Scream Queens Mr. Robot Fargo Stylight
  • Tv series House Of Cards Girls Empire Stylight
  • Tv series Pretty Little Liars Scandal American Horror Story Stylight
[unex_ce_button id="content_ev5p8ho9m,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#50225e" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#50225e" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/09/Nieuwe-tv-series-fashionable-personages-Stylight.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD BEELDEN[/ce_button]

Welke tv-serie geeft jou mode inspiratie?