More projects

Batman versus Superman in 10 rondes

Batman versus Superman: wie heeft de coolste stijl?

Voor het eerst in de geschiedenis verschijnen Batman en Superman samen in een film. In Batman V Superman: Dawn Of Justice (première op 23 maart) nemen de twee superhelden het tegen elkaar op. Het belooft een epische confrontatie te worden. 

Om alvast in de superhelden sfeer te komen besloten we bij Stylight om de twee heren een stijl battle te laten voeren en stelden we in tien rondes hun gevoel voor stijl op de proef. Van gadgets en voorkeursvervoersmiddel tot de vrouwen in hun leven: wie wint de strijd om de coolste stijl? 

 • Batman versus Superman de stijlbattle Stylight
 • Gotham versus Krypton Stylight
 • Zwart wasmiddel versus kleurenwasmiddel Stylight
 • Stropdas Batman versus bril Clark Kent Stylight
 • Zwarte onderbroek Batman versus blauw met rode onderbroek Superman Stylight
 • Wonder Woman versus Lois Lane Stylight
 • Twee iphones met Google maps route Batman versus Superman Stylight
 • Duur pak Bruce Wayne versus tweed jasje Clark Kent Stylight
 • Handschoen Batman versus blote vuist Superman Stylight
 • Batmobile versus vliegen Superman Stylight
 • Batman versus Superman de stijlbattle Stylight
[unex_ce_button id="content_9t0h0npwy,column_content_sgsac0fmp" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#00929e" button_border_hover_color="#00929e" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/03/Stijlbattle-Batman-versus-Superman-Stylight-slideshow.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD SLIDESHOW[/ce_button]

Superhelden basics

Laten we beginnen met een beetje achtergrondinformatie: waar komen de twee superhelden vandaan? Batman groeide op in de duistere stad Gotham. Hier werden zijn ouders vermoord en hij vecht nog altijd tegen al het kwaad in zijn hometown. Superman is een alien en werd geboren op de planeet Krypton. Een vriendelijk stel uit het slaperige Smallville adopteerde hem, nadat zijn planeet werd verwoest. Hij groeide op in Smallville  maar de stad waar hij 'werkt' - en tegen onrecht vecht - is Metropolis.

Overdag gaan de heren door het leven als Bruce Wayne (Batman) en Clark Kent (Superman). De Bat of Gotham woont in een riante woning, Wayne Manor, buiten de stad; Clark werkt als verslaggever bij The Daily Planet en woont in een eenvoudig appartement in de stad. Wellicht een ongelijke strijd maar Batman wint deze twee rondes.

Kleren maken de superheld

Multimiljonair Bruce (Ben Affleck) kleedt zich in strakke, peperdure pakken. Het liefst met een mooie stropdas. Die kan hij makkelijk betalen dankzij de riante erfenis die zijn ouders hem nalieten. Hij imponeert en intimideert Superman zelfs een beetje, zo zien we in één van de trailers. Zijn Batman pak is anno 2016 doet veel denken aan de klassieke comics en is een beetje versleten (inclusief kogelgaten). Immers, in de film vecht hij al meer dan 20 jaar tegen het kwaad. Zijn masker smeert hij regelmatig in met wax zodat deze nog altijd glimt. En leer wordt alleen maar mooier met de jaren, nietwaar?

Verslaggever Clark Kent (Henry Cavill)  kiest voor een meer casual look en kun je uittekenen in tweed jasje en verwassen chino. En niet te vergeten: zijn bril ,voor deze nieuwste film een Paul Smith exemplaar, betreft een essentieel deel van zijn vermomming. Zijn haar draagt hij zowel als journalist en superheld netjes in een zijscheiding met heel veel gel, de zogeheten slick back.

Wat betreft de superhelden pakjes: de heren dragen inmiddels allebei hun onderbroek onder hun kleding.

Tussenstand: Batman heeft zijn gadgets wellicht helemaal niet nodig, zijn intimiderende voorkomen is voldoende. Sorry Clark, je preppy kleding en hippe bril daargelaten, wint Bruce wat ons betreft deze ronde.

Gadgets versus superkrachten

Clark heeft superkrachten, daar lijkt gadgetliefhebber Bruce niet tegen opgewassen. De multimiljonair is nog altijd dol op coole gadgets: van batarangs tot speciale handschoenen en natuurlijk zijn Batmobiel. Kiest Bruce voor snelle auto's om zo zijn tragische verleden te vergeten of helpen ze hem ook in de strijd tegen Superman? Snelle auto's of niet, Superman omzeilt files en kan met zijn blote vuist net zo veel.

Volgens Ben Affleck is zijn personage Bruce Wayne echter een hele bekwame detective en plant hij alles zorgvuldig om zo een voordeel te hebben op zijn tegenstander(s). En de gagets zijn gewoon cool. Maar is dat voldoende in de strijd tegen de supersterke en buitenaardse Superman die, laten we wel wezen, zelf kan vliegen? Wat ons betreft wint Superman deze rondes.

Achter elke superheld staat een (mooie) vrouw

Tenslotte zijn er dan nog de dames in het leven van de twee superhelden. Op basis van verschillende trailers lijkt het er zelfs op dat de vrouwelijke personages cruciaal zijn voor het verloop van de strijd.

Allereerst is daar Wonder Woman, gespeeld door het Israëlische model-en-nu-actrice Gal Gadot (zij speelt overigens ook de hoofdrol in de film Wonder Woman die in 2017 uitkomt). Volgens Gadot is er geen sprake van een liefdesgeschiedenis tussen Wonder Woman en Batman. In een interview met Entertainment Weekly vertelde Ben Affleck echter dat zijn personage wel degelijk interesse toont in Diana Prince (Wonder Woman) en zien we de twee in een shot wel heel dicht bij elkaar staan. Diana staat zeker haar mannetje tussen de twee superhelden. Haar sterke persoonlijkheid komt duidelijk naar voren. Iemand die in zo'n pakje tegen het kwaad vecht moet wel een flinke dosis zelfvertrouwen hebben. Daarnaast is ze echter ook bijzonder elegant en minstens zo krachtig als Batman en Superman.

De Amerikaanse actrice Amy Adams neemt de rol van Lois Lane, het liefje van Superman, op zich. Lois werkt ook als verslaggever bij The Daily Planet en kan daardoor nuttige informatie delen met Clark. In deze nieuwste film lijkt het er zelfs op dat Lois een doorslaggevende rol speelt in de strijd tussen goed en kwaad. Haar stijlvolle Prada pakken, Tom Ford vestjes en Theory broeken ondersteunen stylish dat we Lois serieus moeten nemen.

Lois en Clark lijken inmiddels meer dan collega's en wonen samen. Benieuwd of zij zijn (gekleurde) was doet. Dat zien we de stoere Wonder Woman - ook al is ze in de film al met pensioen - niet zo snel voor Bruce doen. En dus wint Batman wat ons betreft ook deze laatste ronde.

[unex_ce_button id="content_8w9bjkkfd" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#00929e" button_border_hover_color="#00929e" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2016/03/Batman-versus-Superman-in-10-stijlrondes-Stylight-1.png" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]DOWNLOAD INFOGRAPHIC[/ce_button]

Jij kiest: welke superheld heeft de coolste stijl?