More projects

Britain's finest

De meest memorabele trouwjurken

Tip van de sluier: de meest memorabele bruidsjurken van Britse stijliconen

Aanstaande zaterdag, rond half twaalf, arriveert ze in de St Mark's Church in Englefield en zal het mysterie dat de modewereld nu al maanden bezig houdt dan eindelijk worden opgelost: hoe ziet Pippa Middleton's trouwjurk eruit? Kiest ze voor elegant en klassiek zoals haar zus, of grijpt ze deze kans aan om een nieuwe trouwtrend te zetten? Sinds haar verloving met hedgefundbaas James Matthews in juli 2016 wordt er op los gespeculeerd. Ter ere van het aanstaande huwelijk op 20 mei blikken we daarom terug op de vijf meest memorabele trouwjurken gedragen door Britse vrouwen. Van de John Galliano-jurk van Kate Moss tot de acht meter sleep van Lady Diana: deze jurken blijven ons jaren na dato nog inspireren. Zal Pippa’s jurk ook in dit rijtje thuis gaan horen?

  • Stylight Memorabele trouwjurken Kate Middleton Prins William
  • Stylight Memorabele trouwjurken Kate Middleton

Kate Middleton
In Sarah Burton voor Alexander McQueen

De jurk
Al maanden voor de bruiloft had iedereen het er over: de trouwjurk van Kate Middleton voor haar huwelijk met de Britse Prins William in 2011. De jurk werd ontworpen door de Britse Sarah Burton, creative director bij Alexander McQueen. Een 2.7 meter lange sluier, geleend van Queen Elizabeth, en kanten details op de lange mouwen. Ook Pippa was voor de gelegenheid gehuld in een wit ontwerp van Sarah Burton en trok wereldwijde aandacht met de perfect passende bruidsmeisjesjurk.

De bruiloft
De ceremonie was een waar (internationaal) mediaspektakel en werd live uitgezonden op YouTube. Na de ceremonie volgde de traditionele balkonscene, waar het stel het publiek verblijdde met twee kussen.

Audrey Hepburn
In Pierre Balmain

De jurk
De half-Nederlandse, half-Britse ster stapte in september 1954 voor het eerst in het huwelijksbootje. In een jurk van de Franse ontwerper Pierre Balmain, om precies te zijn. De inmiddels iconische jurk had een thee lengte, een alternatief voor de traditionele vloer lengte toga en erg populair in de jaren 1950. De hooggesloten jurk was gemaakt van witte organdie en was hoog gesloten. En in de categorie dames haaraccessoires scoort Audrey met de bloemenkrans. Het geheel - met hakken en dames handtas - vormt een perfect plaatje.

De bruiloft
De ceremonie vond plaats in Bürgenstock (Zwitserland), kort nadat Audrey bekend werd door haar rol in Roman Holiday. Om de pers te misleiden verkondigde het stel dat zij direct op huwelijksreis zouden gaan na de ceremonie, terwijl ze in werkelijkheid gewoon naar huis gingen om te feesten!
Hoewel het Audrey’s tweede bruidsjurk is, was het haar eerste bruiloft. De trouwerij met haar voormalige verloofde, zakenman James Hanson, was afgeblazen. De trouwjurk is later geveild voor 20.000 euro.

  • Stylight Memorabele trouwjurken Audrey Hepburn
  • Stylight Memorabele trouwjurken Audrey Hepburn Mel Ferrer
  • Stylight Memorabele trouwjurken Kate Moss
  • Stylight Memorabele trouwjurken Kate Moss Jamie Hince

Kate Moss
In John Galliano

De jurk
Topmodel Kate Moss koos voor haar bruiloft met Jamie Hince voor een ontwerp van John Galliano. De met strass steentjes, parels en glitters bezette jurk kostte zo’n 700 uur om te ontwerpen en de met bloemen versierde sluier nog eens 253 uur. Het is even anderhalve maand werk, maar dan heb je ook wat; de jurk paste perfect bij de bohemian style bruiloft en wordt op de dag van vandaag gekopieerd. Bij bohemian denk je wellicht aan dames jeans shorts met regenlaarzen (Kate's iconische festivallook), maar niets is minder waar!

De bruiloft
De twee trouwden in een kleine kerk in een Engels dorpje. De bruid arriveerde in een zilverkleurige Rolls Royce, samen met haar dochter Lila Grace en haar vader Peter. Eenmaal binnen werd ze vergezeld door vijftien bruidsmeisjes terwijl ze naar het altaar liep.

Victoria Adams
In Vera Wang

De jurk
Victoria Beckham trouwde niet in zomaar een bruidsjurk. De satijnen trouwjurk was handgemaakt door Vera Wang en heeft een geschatte waarde van $100.000! De combinatie van Italiaans satijn met het korset, het kroontje en zilveren dames ketting met kruisje zorgde voor een koninklijk geheel.

De bruiloft
Alles behalve ingetogen. Zo zou je de bruiloft van de Beckhams het best kunnen omschrijven. Het stel is getrouwd in een kasteel in Ierland, terwijl ze op twee gouden troons zaten. De koninklijke kleur paars kwam dan ook meerdere keren naar voren; van de outfits tot een paarse vlag die werd gehezen boven het kasteel. 

  • Stylight Memorabele trouwjurken Victoria Beckham
  • Stylight Memorabele trouwjurken Victoria David Beckham
  • Stylight Memorabele trouwjurken Lady Diana Prins Charles

Lady Diana
In David en Elizabeth Emanuel

De jurk
Lady Di is de meer dan waardige hekkensluiter in het rijtje. Ja, de meningen waren op z’n zachtst gezegd verdeeld over haar trouwjurk, maar hé het was 1981. De jurk had gigantische pofmouwen, een wijde rok en een lange sleep en sluier. Met zo’n twaalf meter de langste sluier in de koninklijke geschiedenis, om precies te zijn.

De bruiloft
In tegenstelling tot de andere royal weddings, vond de ceremonie plaats in de St. Paul’s Cathedral in plaats van de Westminister Abbey omdat er wel 3500 gasten waren. Daarnaast keken miljoenen mee via de televisie. En dat maakte Diana blijkbaar erg nerveus; ze verwisselde de eerste twee namen van haar toekomstige man en ook haar gelofte verliep niet vlekkeloos. Na de balkonscène kon Diana echter op adem komen tijdens haar huwelijksreis op het koninklijke schip Britannica.

[unex_ce_button id="content_77rct5wuh,column_content_l8toxbffn" button_text_color="#ffffff" button_font="bold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#008799" button_border_hover_color="#008799" button_link="https://love.stylight.be/wp-content/uploads/sites/41/2017/05/Stylight-meest-memorabele-Britse-trouwjurken.zip" button_link_type="download" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]DOWNLOAD HIGH-RES BEELDEN[/ce_button]

Welke jurk is jouw favoriet?