More projects

Video: dit denken front row sterren in 1 minuut

Modemensen op de eerste rij 

Wat maken de belangrijkste modemensen van dit moment allemaal mee gedurende Fashion Week? Na een maand lang shows, kritische recensies, street style foto's, backstage reports en speculaties over het dan wel niet vertrek van Hedi Slimane bij Saint Laurent, vonden we het bij Stylight nodig tijd voor een lichtvoetige noot. Dus maakten we een korte compilate met FROWs - dat zijn de mensen die op de eerste rij zitten bij de shows - en waar zij mee te maken hebben tijdens de modeweken.

Het leven op de eerste rij bestaat immers niet alleen uit je kleden in prachtige creaties of hippe feestjes aflopen. Denk Anna Wintour die eventjes niet weet wat ze moet zeggen, Anna Dello Russo die haar vriendinnen zoekt en puppy Leo die niet luistert naar bazin Cara. Kortom, het leven op de eerste rij is niet altijd even geweldig - maar wel even stylish - als dat het lijkt.

Kendall 'plays it cool' naast Anna Wintour

Naast de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue zitten tijdens een show is spannend, voor iedereen. Ook - of misschien wel vooral - als je Kendall Jenner bent. Je voelt je klein, jong, onbelangrijk in de aanwezigheid van zoveel fashion wijsheid en elegantie. Dus zet ook jij je beste beentje voor en probeer je het hoofd koel te houden. Je houdt je aan de strenge dress code regels en opteert voor een cocktail jurkje in plaats van je favoriete jeans. Op de eerste rij foto's maken is uit den boze... Maar wat doe je dan? Net als de andere modemensen op de eerste rij met een serieuze blik op de catwalk de modellen volgen. Dat vergt de nodige concentratie. Na enkel ongemakkelijke blikken, doet Kendall dat best goed. Nu maar hopen dat ze niet gigantische nekpijn krijgt van het krampachtig heen en weer bewegen van haar hoofd.

Het hondje van Cara heeft een eigen wil

De vier maanden oude puppy van Cara kreeg meer aandacht dan Cara zelf, of Gigi of Kendall die in prachtige Chanel creaties op de catwalk liepen. Ja, je leest het goed anno 2016 kan zelfs een huisdier op de eerste rij zitten. Cara bracht 'haar' Leo mee naar de Chanel Haute Couture show in januari. En we moeten toegeven, Leo Delevinge is super schattig maar hij moet nog iets beter worden getraind op fashion week etiquette. Ome Karl kon het vast niet waarderen.

BFFs Gigi en Donatella weten zich geen houding te geven

Het is geen groot geheim dat Donatella Versace en Gigi Hadid goed bevriend zijn. Donatella is groot fan van het Amerikaans-Nederlandse model en liet haar de Versace show openen in Milaan. Gigi mocht zelfs twee outfits showen. Een selfie op Instagram is echter andere koek dan in real life elkaar gedag zeggen onder het toeziend oog van zoveel camera's. Dat kan nogal gênant overkomen. Maar Gigi is nog steeds Donatella's "favorite girl".

Anna heeft niks meer te zeggen tegen Grace Coddington

Ze begonnen op dezelfde ochtend in 1988 bij Vogue, Anna Wintour en Grace Coddington. De hoofdredacteur, Anna, en de creative director, Grace, worden altijd naast elkaar geplaatst op de eerste rij. Eerder dit jaar werd bekend dat Grace, had besloten om zich ook op andere projecten te richten en het Vogue schip te verlaten. Ze blijft echter betrokken bij het magazine: zo neemt ze in ieder geval vier fotoshoots per jaar voor haar rekening en blijft ze Fashion Week shows bijwonen uit naam van Vogue. Zodoende zien we haar nog gewoon naast Anna zitten op de eerste rij. Na bijna 30 jaar kun je je voorstellen dat deze twee modemensen elkaar niet meer zo heel veel te vertellen hebben. Grace lijkt zich daar niet echt zorgen over te maken; Anna daarentegen lijkt echter druk bezig met bedenken wat ze zou kunnen zeggen. Een praatje maken over het weer, dat is waar 'gewone' mensen over praten, toch?

Lady Gaga doet een ' Bowie'

Tijdens een indrukwekkend optreden bij de Grammys, bracht Lady Gaga een eerbetoon aan David Bowie. Geheel in de stijl van Ziggy Stardust. Daar bleef het echter niet bij. Tijdens New York Fashion Week verscheen de zangeres bij de show van Brandom Maxwell wederom met haar op Ziggy Stardust geïnspireerde kapsel.  Ook hier kroop ze in de huis van het overleden popidool: een zeer gefocuste Gaga blijft rustig ondanks alle fotografen en flitsen, door zich - zo denken wij - op haar innerlijke Bowie te concentreren. 

Anna Dello Russo zoekt haar vriendinnen

Ze mag dan één van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld zijn, het kan ook Anna Dello Russo gebeuren dat ze zich geen houding weet te geven. En zich eventjes 'lost' voelt. De editor-at-large van de Japanse Vogue staat bekend om haar in het oog springende outfits en 'strenge' front row regels. Volgens Anna draag je een outfit slechts één keer - met geweldige high heels - en draagt alleen een echte VIP een zonnebril. Natuurlijk willen allerlei mensen 'iets' van haar, haar kennen, doen of ze haar kennen. Terwijl Anna eigenlijk gewoon op zoek is naar haar stoel op de eerste rij om bij te praten met mode vriendinnen. 

Wat is jouw favoriete front row moment van dit seizoen?